Општ водич за избор на соодветен јуниорски тениски рекет / tennis-shop.mk

Општ водич за избор на соодветен јуниорски тениски рекет

« Назад

Јуниорски Тениски Рекети

Нашата селекција на јуниорски тениски рекети вклучува рекети погодни за апсолутни почетници, како и за постари и поискусни играчи, должина од 17 до 26 инчи.

Општ водич за избор на соодветен јуниорски тениски рекет:

- Возраст 10 + / Висина 140cm - 150cm - Изберете рекет од 26 инчи

- Возраст 8 - 10 / Висина 130cm - 140cm - Изберете рекет од 25 инчи

- Возраст 6 - 8 / Висина 120cm - 130cm - Изберете рекет од 23 инчи

- Возраст 4 - 6 / Висина 105cm - 120cm - Изберете рекет од 21 инчи

- Возраст 3 - 4 / Висина 90cm - 105cm - Изберете рекет од 19 инчи