DIADEM Solstice Black Reel 16 (1.30mm) жица - tennis-shop.mkDIADEM Solstice Black Reel 16 (1.30mm) жица - tennis-shop.mk

DIADEM Solstice Black Reel 16 (1.30mm) жица

157 прегледи 18 нарачки
9.600 ден. 12.000 ден.

Diadem Solstice Black

Атрибут

Детали

Тип на жица

Ко-полиестер монофиламент

Боја

Црна

Дебелина

 1.20 мм, 1.25 мм, 1.30 мм

Должина

 200 метри (ролна)

Конструкција

Монофиламент, Шестоаголна форма

Карактеристики

- Шестоаголен профил за максимален спин

- Одлична контрола

- Висока издржливост

- Добра сила

Предности

- Погодна за играчи кои бараат висок спин и контрола

- Обезбедува одличен спин потенцијал и долговечност

Опсег на напнатост

22-26 кг (48-57 lbs)

Препорачано за

Напредни и средни играчи кои бараат висок спин и контрола.

Издржливост

Висока ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ (10/10)

Потенцијал за спин

Одличен ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ (10/10)

Сила

Добра ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ (8/10)

Контрола

Одлична ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ (10/10)

Комфорт

Умерен ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ (7/10)

Движење на жицата

Минимално ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ (10/10)

Реакции

Позитивни реакции за нејзиниот спин и контрола.

Ценовен опсег

Среден

Тип на играч

Идеална за агресивни основни играчи и играчи кои бараат висок спин.


Производител
DIADEM
Шифра на артикл
S-REEL-SOLBLK-16-BL
Достапност
на залиха

Слични продукти